Wie zijn wij

Wie zijn wij

Marijke van Dommelen.

Ik ben in 1984 afgestudeerd als fysiotherapeut.  Sinds 1997 heb ik samen met mijn man een praktijk voor fysiotherapie aan de Veldweg in Veenendaal. Vanaf 1997 ben ik me gaan specialiseren op bekken- en bekkenbodemklachten.  Sinds 1 januari 2009 ben ik geregistreerd bekkenfysiotherapeut.  Omdat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn in ons vakgebied blijf ik regelmatig cursussen volgen en bezoek ik congressen. De laatste jaren heb ik veel cursussen gedaan op het gebied van stuitklachten en bekkenpijnklachten. Ik ben ook opgeleid om met dry needling de spieren van het bekken te behandelen.

 

Elma Heikamp

Ik ben in 1998 afgestudeerd in Eindhoven voor de algemene opleiding fysiotherapie. Na 2 jaar in Duitsland gewerkt te hebben,  ben ik begonnen in Apeldoorn als bekkenbodemtherapeut. In 2005 ben ik begonnen met de opleiding bekkenfysiotherapie, die ik in 2008 heb afgerond. Sindsdien werk ik als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Onze specialisatie is nog erg jong en daarom zijn er vaak nieuwe ontwikkelingen. Daarom volg ik regelmatig cursussen op het gebied van bekkenpijn, stuitklachten, urine en ontlastingsproblematiek en alles rondom zwangerschap en bevallingen. En een paar jaar geleden hebben ik samen met Marijke van Dommelen de cursus Dry Needling in het bekkengebied gedaan.  Mensen die klachten hebben in en rond het bekken worden vaak belemmerd in hun dagelijkse leven. Ik vind het leuk om samen met de mensen de klachten en de belemmeringen te verminderen.

 

Samen zitten  wij  in een regionale overleg met andere bekkenfysiotherapeuten en wij werken ook samen met alle  huisartsen, verloskundigen en specialisten zoals urologen, gynaecologen, MDL artsen en chirurgen en oncologen die zich richten op bekken- en bekkenbodem klachten.