Zwangerfit

Zwangerfit

Cursus voor training en begeleiding van de vrouw tijdens haar zwangerschap en de periode erna.

Voor wie?
Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan Yvlo-ZwangerFit®. Vanaf de 16de week van de zwangerschap tot aan de bevalling en vanaf de 4de week na de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang de behoefte van de cursist.

Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en de spierkracht op niveau blijven. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik-, en bekkenbodemspieren.

De trainingen zijn voor zowel zwangere- als niet zwangere vrouwen en u kunt instromen op ieder gewenst moment.

Cursusinhoud
De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen van 1 uur per week. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van fitness apparatuur, klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coordinatie en stabilisatie. De actieve lessen worden afgewisseld met theorielessen. Tijdens de coaching komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat.

Intake
Eerst wordt er een intake gepland om te bepalen of uw behoeften en verwachtingen aansluiten bij de cursusinhoud. Tijdens deze intake worden ook uw algemene gezondheid en eventuele pijnklachten besproken. Zo kan er een goede indruk van uw belastbaarheid verkregen worden. Daarnaast wordt er een aantal oefeningen doorgenomen en krijgt u een individueel advies.

Na de bevalling vindt er opnieuw een intake plaats om inzicht in uw herstel te krijgen en te bepalen wanneer sporten weer mogelijk is.

De intake kan als fysiotherapiebehandeling gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar uit uw aanvullende verzekering.

Kosten
Voor als u zwanger bent of pas bevallen, zijn er twee abonnementsvormen, namelijk voor 3 maanden en voor 4 weken. De theorielessen zitten hier bij in. Voor 3 maanden betaald u €132,-, voor 4 weken betaald u €45,-.

Er is een mogelijkheid tot vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie hierover dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Contactgegevens:

Home

Tijdstip en locatie
Maandagavond 18.30 -19.30 uur en van 19.30 – 20.30 uur
Donderdagavond van 19:30 tot 20:30.
Kloppend Hart Huis, Hootsenheem 3 in Veenendaal